Terima Kasih Ye.. SMS 0199517292..Diskaun Menarik Menanti Anda

^^ JOIN & DAPATKAN DISKAUN UTK SETIAP PEMBELIAN^^

JOM SINGGAH on Facebook



DOA

" YA ALLAH, DENGAN RAHMATMU YANG MAHA PEMURAH LAGI LUAS KASIH SAYANGMU...
AKU MOHON KEPADAMU, AMPUNKANLAH DOSA2 IBU YANG MENYUSUKAN ANAKNYA... LAPANGKANLAH REZEKI MEREKA SEBAGAIMANA ENGKAU MELAPANGKAN REZEKI AKU SEPERTI AKU MENYUSUKAN KEDUA2 ANAKKU. LANCARKAN REZEKI SUSU ANAK MEREKA SEBAGAIMANA ENGKAU MELANCARKAN REZEKI SUSU BUAT ANAK2KU.
SESUNGGUHNYA ENGKAU SANGAT KAYA DENGAN KASIHMU, PERKENANKANLAH DOAKU INI DAN SEMOGA ALLAH MENEMPATKAN KEDUA IBU BAPAKU KE DALAM SYURGAMU... AMIN..."

Isnin, 30 Julai 2012

Kenapa ESP menjadi HOT PRODUCT di SHAKLEE??





Kehebatan ESP (Energizing Soy Protein) tidak dapat dinafikan lagi.. Alhamdullillah memnang ramai yang telah mencuba   ESP dan sangat berpuas hati dengan hasil. Kesannya berlainan bagi setiap individu, ada yang cepat nampak kesannya dan ada juga yang lambat memberi kesan tapi masi memberi kesan positif

ESP adalah HOT PRODUCT di SHAKLEE kerana ia sesuai untuk semua peringkat umur dan mempunyai pelbagai khasiat dan kelebihannya. Ramai ibu menyusu yang mengamalkan  ESP  sebagi MILK BOOSTER dan untuk melancarkan serta membantu dalam proses penyusuan. Selain itu ibu2 juga mendapat manfaat lain iaitu tubuh badan menjadi lebih sihat dan cergas, tiada masalah menjaga baby baru lahir kerana  ESP  membekalkan tenaga selama berjam-jam. Bonus lain, kulit cantik berseri, payudara lebih anjal & pelbagai lagi.

Ramai juga yang mengamalkan  ESP  untuk kecantikkan dan kesihat kulit mereka. Ramai juga yang mengamalkan Vitamin E dan  ESP P untuk kecantikan kulit dan bekalan tenaga untuk aktiviti harian.

Kenapa Ramai Yang sukakan  ESP  dan Menjadi HOT PRODUCT?

Jumaat, 27 Julai 2012

Rahsia Kekal Langsing & Ramping Ibu2 Menyusu

Breastfeeding plus langsing dengan set slimming breastfeeding

Set slimming untuk ibu menyusu bukan sekadar mengurangkan berat badan, malahan mampu mengebukan kulit muka dan menghilangkan parut -parut jerawat & jeragat. Hasilnya, kulit bertambah cantik berseri.
Walaupun supplement adalah pilihan terbaik untuk yang sibuk, namun bukan semua produk slimming boleh diambil oleh ibu menyusu. Yang pastu Set Slimming Breastfeeding SHAKLEE adalah selamat & berkesan untuk diambil oleh ibu semua ibu menyusu dan tidak memberi kesan samping kepada proses penyusuan mahupun kepada bayi malah memberi bonus lain iaitu susu akan bertambah dengan pengambilan ESP (MILK BOOSTER)

Untuk makluman anda, penyusuan sebernarnya membatu ibu menurunkan berat badan secara semulajadi. Ini kerana setiap kali anda menyusu bayi anda, 500 kalori dibakar didalam tubuh anada. Jika difikirkan secara logiknya, sepatutnyer berat badan mesti akan berkurangan? Tapi kenapa kebanyakkan ibu menyusu komplen bahawa menyusu menyebabkab mereka berasa lebih lapar?

Jom tengok apa faktor kenaikan berat badan, antara FAKTOR-FAKTOR nya :

Khamis, 26 Julai 2012

Performance Drink - Suppelement Wajib dibulan puasa ini untuk mengelak terhydrat

Salam semua, harini nak bercerita tentang kelebihan Performance drink, tambahan bulan puasa ni lagilah menjadi Hot Stuff utk ibu2 menyusu, yang aktif bersukan, lelaki yaang kerja berat & ramai lagi la, untuk mengelakkan badan daripada terhydrat.



Performance drink nie memang kesukaan saya lah, letak 1 jug dalam peti kejap je boleh habis tapi bulan puasa nie, tak boleh habis la. Performance drink merupakan sejenis minuman yang membekalkan tenaga secara berpanjangan dam mengelakkan badan daripada mengalami dehidrasi. Untuk makluman semua, Performance drink memang supplement wajib untuk bulan puasa.

Jom baca apa kelebihan Performance drink nie:

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus. magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

Mencegah Pendehidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah pendehidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.

Jumaat, 20 Julai 2012

Kesan dan Faedah Mengambil Collagen Powder Shaklee

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder?

Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.



Collage Powder terbukti berkesan untuk:
  - Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Bahaya Vitamin C Sintetik – Merosakkan DNA

vitamin c sintetik










Kini ramai yang mengambil suplemen sebagai tambahan kepada nutrisi harian. Ini adalah kerana pelbagai faktor sekeliling yang menyebabkan sesetengah orang berpendapat “Saya perlukan suplemen”. Walau bagaimana pun, adakah anda benar2 perlukan suplemen? Dan, adakah anda memerlukan suplemen yang anda sedang ambil itu? Maksud saya, vitamin sintetik (sekiranya ada).
Ramai orang yang telah bertukar dari vitamin sintetik, atau vitamin yang tidak diketahui adakah ia natural atau sintetik; bila cuba vitamin Shaklee, mereka mengakui “lain”. Apa yang lainnya?
Ya pasti lain antara bunga asli dengan bunga plastik.

Namun, perbezaannya bukan setakat itu saja. Vitamin  sintetik memberi kesan lebih dari cuma “sintetik”.


Dalam satu kajian yang dibuat oleh University of Leicester, London, 500 mg vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama! Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama mereka juga menghasilkan radikal bebas!

Kajian berkaitan juga pernah dibuat oleh seorang profesor dari Mount Sinai School of Medicine, New York tentang kerosakan yang dibuat oleh vitamin C sintetik ini.  Beliau berkata bahawa Vitamin C sintetik adalh tidak sama langsung dengan vitamin C dalam buat sitrus, yang mana vitamin C dalam buah bertindak sebagai antioksidan. Manakala vitamin C dalam suplemen sintetik ni adalah agen radox- yakni bertindak sebagai antioksidan pada masa yang sama sebagai pro-oksidan. Akibatnya, ia menyebabkan kerosakan sel seterusnya kerosakan DNA.

Suplemen Untuk Perokok


Jika anda seorang perokok, adalah PERLU untuk melindungi badan anda sebanyak mungkin daripada kesan-kesan negative akibat merokok. Vitamin-vitamin penting seperti vitamin B, vitamin C, D dan E akan ’hilang’ dengan merokok. Vitamin ini mengawal fungsi badan yang penting dan membantu mencegah perkembangan penyakit.

 

Kenapa perlunya Vitamin C untuk perokok?
 
Oksida di dalam asap rokok mempercepatkan metabolisme vitamin C, menyebabkan bekalan vitamin ini menjadi berkurangan. 
Pengambilan tambahan Vitamin C boleh mengembalikan tahap Vitamin C pada darah perokok kepada normal. 

Penyelidik di Hospital Veterans Pentadbiran di Pennsylvania mendapati bahawa tahap normal vitamin C boleh melindungi perokok tegar dari keracunan darah. Kerana vitamin C juga membantu mengawal jumlah kolesterol  di dalam darah, kekurangan Vitamin C boleh merosakkan keupayaan badan untuk menukar kolesterol ke 
hempedu. 


Rabu, 18 Julai 2012

Hilang 7Kg dengan Set Slimming Breastfeeding

Slim Mom + BF
















Alhamdullillah dengan set slimming breastfeeding, masalah berat badan utk ibu2 menyusu tak lagi menjadi masalah besar, walaupun anda sedang penyusu baby anda tapi anda juga boleh mengurangkan berat badan. 

Apa yang menariknya tentang set slimming breastfeeding ini, ianya sangat sesuai untuk menurunkan berat badan plus  milk booster utk ibu menyusu. Ye la, walaupun menyusukan baby, berat badan nak kena jaga gak walaupun cik abang tak bersungut kan.

Rata yang mencuba set slimming breastfeeding nie sangat berpuasahati dengan kesan Sambil tambah susu badan, boleh gak mengurangkan berat badan.Walaupun cik abang tak cakap apa2 tentang berat badan kita, tapi kita mesti nak jaga juga penampilan utk si suami tersayang..

Selasa, 17 Julai 2012

Konflik Penyusuan & Ramadhan..



Alhamdulillah tinggal 3 hari sahaj lagi utk memasuki bulan Ramadhan. Apakah persiapan anda dalam menghadapi ramadhan kali ini? Terutamanya bagi ibu2 menyusu, risau susu merudum. Ramai ibu2 kat luar sana bertanya kan, apa yang perlu dilakukan untuk memastikan susu ibu tak merudum & terjaga sepanjang ramadhan ini.

Sebenarnya terdapat beberapa perkara yang penyebab susu berkurangan.

Antara nya adalah :

1) Bila nak berpuasa sahaja, ibu2 mula memikirkan tentang susu merudum bila tibanya puasa. Bila otak kita berfikir sebegitu secara automatik kebimbangan akan tercetus? Dan ibu2 kan rasa stress tanpa mengetahui sebabnya. Bila tiba hari berpuasa, persepsi itu masih bermain2 kat minda, dan betul akan memberi kesan sperti susu kurang. Oleh itu, jauhkan persepsi yang negative. Fikir yang terbaik untuk anak anda, susu itu cukup utk anak walaupun puasa atau tidak

2)  Setiap hari pastikan ibu2 mengambil air putih dalam kuantiti yang banyak 3- 6 Liter kerana setiap hari kita akan kehilangan air melalui penafasan, aktiviti harian, . So, kita kena ganti balik hari yang hilang dengan meminum air dalam kuantiti yang banyak utk mengelakkan dari terhydrat.

Isnin, 16 Julai 2012

Allergik?? Ketahui Punca Allergik dan Cara Penyelesaian

Punca Alergik

Komponen utama dalam imun sistem kita adalah anti bodi. Anti bodi adalah protein istimewa yang bertindak macam tentera yang melindungi penceroboh. Tugas antibodi ini adalah menangkap penceroboh dan menghantar ke sel tubuh yang berupaya memusnahkannya.

Dalam kes alergik, badan telah tersalah anggap sesuatu bendasing yang tidak merbahaya seperti habuk sebagai penceroboh dan ancaman. Antibodi iaitu IgE akan membawa ancaman ini ke sel tertentu dan membebaskan chemical untuk memusnahkannya. Salah satu sel yang melakukan tugas melawan bendasing ini adalah mast cell yang membebaskan histamine, chemical yang boleh membuatkan kita berhingus, kemerahan, gatal mata dan symptom lain juga.

Ada juga sel-sel lain yang turut membebaskan chemical dan membuatkan skin rashes dan bengkak.

Shaklee lebih terbukti berkesan, semulajdi & mesra alam..

Jenama produk kesihatan bersepah di pasaran. Jadi kenapa perlu pilih Shaklee? Pilihlah jenama yang telah lama, mempunyai reputasi baik, sanggup berbelanja demi R&D dan tulus untuk menjaga kesihatan badan dan alam bukan hanya mengejar keuntungan.






WHY SHAKLEE?

1. Dr. Forrest C. Shaklee was a Chiropractor who went through school with his friend, BJ Palmer, the father of chiropractic care. Dr. Shaklee also held degrees in nutrition, biochemistry, philosophy and divinity.

2. He practiced chiropractic care until he was 65 years old. Then he launched Shaklee Corporation to market the products he spent his lifetime developing. His dream was to share the products and better health with the world.

3. Shaklee nutritional products are recognized by the government as food. Many nutritional companies are considered drug companies.

Jumaat, 13 Julai 2012

10 Sebab Kenapa Anda Perlukan Set Penyusuan





Alhamdulillah saban hari ramai ibu2 yang berpuas hati dengan set penyusuan. Rata-rata menyatakan kesan yang sangat baik dari segi kuantiti dan  kualiti susu ibu itu sendiri. Antaranya ada yang memberitahu sesu bertambah pekat & banyak. Set penyusuan bukan sekadar MILK BOOSTER semata-mata tetapi mempunyai banyak kebaikan yang lain apabila anada mengambil set penyusuan.

D i antara kelebihannya adalah :

Vitamin C - Berupaya meningkatkan sistem imun untuk ibu & baby, di mana badan ibu dan baby akan menjadi lebih kuat dan sukar dijangkiti penyakit. Jika deman sekali pun, kita akan cepat sembuh. Ianya juga sangat penting untuk membentuk kolegen yang penting utk kulit cantik berseri.

Vitamin B  - "B for Beauty", vitamin yang menjadikan kulit anda lebih berseri dan pada masa yang sama bertindak sebagai penenang dan berupaya menstabilkan emosi ibu

Multivitamin dengan Zat Besi (Vitalea) - Multivitamin terbaik yang mampu memberikan tenaga kepada ibu, mengurangkan masalah cepat letih dan lesu dan menjadikan ibu segar bertenaga sepanjang hari selain memastikan ibu dan baby dalam keadaan sihat.

Alfafa - bertindak sebagai MILK BOOSTER, juga sangat bagus dalm menyelesaikan banyak masalah wanita termasuk keputihan, kekering ketika bersama, mampu melawaskan dan juga membuang toksin dalam badan serta membantu mengurangkan eczema

Khamis, 12 Julai 2012

Haid tidak teratur?? Ketahui Cara mengetahuinya

Masalah sengugut yang teruk

 Kitaran haid yang tidak teratur yang dialami oleh sesetengah wanita tidak boleh dipandang remeh. Ini kerana kitaran haid yang tidak normal merupakan simpton awal wanita tersebut mempunyai masalah horman yang tidak seimbang.

Jika dibiarkan berlarutan, ia mungkin akan menyebabkan sistem peranakan & pembiakan wanita itu menjadi kurang subur dan kesukaran untuk menimbang cahaya mata.

Antara punca utama haid tidak teratur ialah:

- Horman tidak seimbang / berlaku perubahan horman
- Stress / tekanan
- Pengambilan ubat-ubatan
- Peningkatan berat badan
- Kekurangan nutrisi tertentu

Untuk mengurangkan masalah ini, anda boleh mencuba GLA COMPLEX.
Apa itu GLA COMPLEX.? Jom kita tengok & baca fakta2 nyer.

GLA COMPLEX menrupakan Ais Linoleik Gama. Tentu anda biasa dengar Evening Primprose Oil (EPO) kan?. Di Shaklee, EPO dikenali sebagai GLA COMPLEX, malahan Gla ini jauh lebih baik dari EPO, kerana mengandungi Asig Linoleik Gama, Minyak Borage, Minyak benih bunga matahari & vitamin E, yang menjadikan jauh lebih baik dari EPO di luar sana.

Antara kebaikan GLA COMPLEX.:

#Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
#Membantu meningkatkan kesuburan

Risau Anak Sering Deman ? Ketahui Cara Penyelesaiannya..


Risau dengan anak deman?

 Anak sering deman dan sukar makan anatara masalah biasa bagi anak yang sedang membesar. Bagi ibu yang bekerja, anak deman setiap bulan bukan sesuatu yang pelik. Mana taknya, hari ini anak sihat, bila hantar ke rumah pengasuh atau taska, esok lusa kembali deman semula berjangkit dari kekawan yang deman di taska

Penyelesaiannya, berilah anak anda Mealshake.
Mealshake. ini merupakan supplement yang terbaik untuk anak. Ini kerana ia mengandungi protein dan multivitamin yang diperlukan oleh badan anak untuk membesar dengan kuat dan sihat.

Antara Khasiat Mealshake. ialah:

- Meningkatkan sistem imun anak, jadi anak jarang deman dan lebih sihat serta sukar dijangkiti penyakit
- Meningkatkan selere makan anak
- Membatu mengurangkan masalah eczema
- Membantu mengurangkan partu pada kulit anak
- Membantu mengurangkan sembelit anak
- Membantu mencantikan struktur kulit yang bermasalah

Antara testimoni yang teruja dengan Mealshake nie

Rabu, 11 Julai 2012

Membentuk Sendi Sihat Bersama Joint Health Tablet



Adakah anda ingin kekal sihat dan bebas bergerak?


Joint Health Tablet menyokong kesihatan sendi berpanjangan. Ia mengandungi ekstrak unik Boswellia, ekstrak jagung dan nutrien penting yang lain termasuk Zink, Tembaga (Copper), Mangan, dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, JHT adalah formula sayur-sayuran 100%


Joint Health Tablet - Masalah sendi
kredit - http://superbvitamin.blogspot.com


Bagaimana ia berkesan?

1) Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia : Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.


2) Bertindak sebagai kusyen
Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan


Panduan Menyusukan Ketika Berpuasa

kredit - http://pama.karangkraf.com

Menyusu.
Meneruskan amalan penyusuan ketika berpuasa adalah selamat.
Pada asasnya, amalan berpuasa sama sekali tidak akan mengganggu pengeluaran susu ibu. Ia tidak bergantung kepada amalan pemakanan seharian.

Sebaliknya bersandarkan kepada keupayaan anda mengosongkan payu dara secara efektif sekerap yang boleh, menerusi penyusuan terus atau pemerahan payu dara. Perlu anda maklumi bahawa dalam menjayakan penyusuan susu ibu, ia melibatkan hormon prolaktin dan oksitosin. Prolaktin merupakan hormon yang menghasilkan susu ibu manakala oksitosin pula merembesnya keluar. Dalam pada itu, Feedback Inhibitor Of Lactation (FIL) adalah salah satu lagi faktor dalam menentukan usaha anda menjayakan impian menyusukan bayi sepanjang berpuasa.

FIL merupakan sejenis protein yang terdapat dalam susu ibu yang berkumpul di dalam payu dara. Ia sering memberi tindak balas negatif kepada proses penghasilan susu apabila terlalu banyak FIL berkumpul di dalam payu dara akibat kurangnya rangsangan penyusuan daripada bayi mahupun disebabkan oleh payu dara tidak dikosongkan dengan efisyen.

Tahap FIL yang tinggi akan memberi isyarat kepada otak agar penghasilan susu ibu dikurangkan, kesan kekurangan permintaan. Hal sebaliknya berlaku apabila payu dara anda sering dikosongkan. Jumlah FIL dalam payu dara menjadi rendah dan seterusnya menghantar isyarat supaya lebih banyak susu ibu perlu dihasilkan.

10 Tips Mengajar Anak

kredit - http://pama.karangkraf.com

10 Tips Mengajar anak
Bayi kecil tidak semestinya tidak boleh diajar. Jika anda mahu bayi anda menjadi pintar, anda perlu bersedia untuk melakukan apa sahaja untuk membantu bayi anda mencapai sepenuhnya potensi dirinya.

1. Pengulangan
Bayi cepat belajar jika anda sentiasa melakukan pengulangan secara konsisten. Sebagai contoh, jika anda mahu mengajar bayi anda tentang warna, sebutkan warna itu misalnya warna biru. Begitu juga dengan abjad atau nombor. Jika anda terjumpa abjad atau nombor, sebutkan dengan kuat. Biarkan bayi anda mendengar. Jika anda lakukan secara kerap, bayi akan cepat belajar. Anda juga boleh cuba meletakkan sekumpulan barang berwarna sama di hadapan bayi anda. Seterusnya sentiasa mengulangi warna itu. Ini adalah teknik pengajaran yang terbaik untuk bayi. Minda anak anda adalah seperti ‘span’ pada usia ini, ia menyerap apa sahaja pengajarang yang diberikan kepadanya. Sekarang, terpulang kepada anda untuk mengisi dengan ilmu yang berguna.

2. Jangan Berbahasa Bayi!
Goo goo gaa gaa! Bahasa bayi yang begitu mengagumkan dan ia sememangnya sangat menarik apabila anda melihat bayi comel berbahasa begitu. Tetapi jangan ikut bahasa bayi anda, jika anda ingin mengajarnya berkomunikasi. Cara ini memang sukar, tetapi inilah cara mengajar yang betul untuk bayi anda bercakap. Cuba jangan bercakap bahasa bayi apabila bersama dengannya. Cuba bayangkan anda sedang bercakap orang dewasa. Paling bagus bercakaplah dengan menggunakan bahasa yang betul. Daripada anda menggunakan ‘ne ne’ yang mewakili susu atau ‘mam mam’ untuk makanan. Anda pasti teruja bila bayi anda dapat belajar dengan pantas dengan bahasa yang betul.

Kelebihan yang bergelar ISTERI...

Kelebihan bergelar Isteri



credit : Adam & Hawa


1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.

2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”


APA KEPENTINGAN KOLAGEN UNTUK KITA...

men


Kepentingan Kolagen utk kita.. Jom kita tengok...

Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan
-Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

Memulihkan masalah kulit 
- Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.


Selasa, 10 Julai 2012

Jom kurus + Langsing + SIHAT dengan Set Slimming Budget

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

TESTIMONI SET SLIMMING SHAKLEE :)

Testimoni slimming

Testimoni slimming utk ibu menyusu

Testimoni slimming  - Lecitin & Herblax
FUNGSI LECITHIN

Isnin, 9 Julai 2012

Tips Kulit Muka Licin Berseri.


IKLAN - Dapatkan Sustained Release Vitamin C dengan HARGA RUNTUH..JULY


1) Susu Tepung Putihkan Wajah
************************
Ambil setengah cawan susu tepung dan campurkan dgn 2 setengah sudu teh air bersih dan sebiji vitamin E Shaklee. Gaul sehingga sebati. Pupurkan ke muka selama 5 - 10 minit. Kemudian bilas dgn air bersih. Amalkan dgn 2 - 3 kali seminggu. InsyaAllah wajah akan nampak lebih putih dan bersih.

2) Licinkan Kulit Wajah
******************
Ambil putih telur dan campurkan dgn sedikit madu (utk kulit biasa) @ limau nipis (utk kulit berminyak) beserta sebiji Vitamin E Shaklee. Celupkan tisu ke dlm campuran putih telur tadi dan letakkan seluruh muka selama 15 - 20 minit. Tunggu sehingga kering dan tarik tisu tersebut. 'Whitehead' dan bintik hitam akan tertanggal bersama. Lakukan 2 kali seminggu utk kesan yg memuaskan.

3) Menghilangkan Parut Jerawat
************************

Harga Runtuh utk Sustained Release Vitamin C


Sustained Release Vitamin C - Harga Runtuh Julai
Dapatkan Vitamin C dengan HARGA RUNTUH..JULY SAHAJA



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk & Harga:
Email - pokoksena85@yahoo.com 
SMS - 0199517292 
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85 
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Sabtu, 7 Julai 2012

Susu Merudum Apabila Period? Dengan Ostematrix, tidak lagi!!



Ada ibu mengadu apabila period susu merudum. Anda juga pernah mengalami masalah tersebut? Pastinya ibu kerisauan setiap kali period terutamanya jika bekalan susu sekadar kais pagi makan pagi. 

Bagaimana PERIOD menyebabkan susu merudum?


Apabila period, badan kehilangan banyak KALSIUM. Jadi bagi sesetengah wanita, penurunan kadar kalsium dalam badan akan menyebabkan susu juga menurun. Ini kerana kalisum merupakan salah satu komponen terbesar dalam penghasilan susu ibu.

---------------------------------------
Ni dipetik daripada page Kellymom:

Low milk supply associated with menstruation: Calcium/magnesium supplement
Some women experience a drop in milk supply from ovulation (mid-cycle) until the first day or two of the next menstrual period. A woman's blood calcium levels gradually decrease during this period of time, and for some women the drop in blood calcium causes a drop in milk supply. For women who have this problem, calcium/magnesium supplements may be helpful. This practice has also been reported to eliminate most uterine cramping and some premenstrual discomfort such as water retention.

The recommended calcium supplement dosage is between 500 mg calcium/250 mg magnesium and 1500 mg calcium/750 mg magnesium (the higher dosage is generally more effective). Calcium dosages this high should not be taken alone, but as a calcium/magnesium (or calcium/magnesium/zinc) combination. Otherwise the calcium will not be adequately absorbed into your body. The amount of supplement depends on the composition of your diet -- the more animal protein, the more calcium/magnesium needed. If you are a vegetarian or vegan, the lower dosage may work fine for you.

Start the supplement when you ovulate, and continue through the first few days of your menstrual period. If periods are irregular, then begin calcium/magnesium at 14 days after the beginning of your last menstrual cycle, or simply take the supplement every day.


----------------------------

Rahsia Anak Bijak Dengan Susu IBU



Tahukah anda kajian mendapati bayi yang menyusu susu ibu sepenuhnya lebih bijak apabila mereka meningkat dewasa. Kanak-kanak tersebut didapati memiliki tahap IQ yang lebih tinggi iaitu antara tujuh hingga sepuluh peratus berbanding dengan bayi yang meminum susu formula. Angka tersebut mewakili secara keseluruhan pada beratus
 orang kanak-kanak dan bukannya pada individu. Oleh itu, jika anak ingin mencapai tahap kepintaran yang tinggi untuk anak-anak, mudah sahaja kerana anda perlu menyusukan bayi secara eksklusif tanpa mengeluarkan kos yang mahal.

Kajian juga mendapati kanak-kanak yang menyusu susu ibu memperolehi gred yang baik semasa zaman persekolahan mereka. Selain itu, kelebihan yang diperolehi daripada susu ibu semakin meningkat bergantung kepada berapa lama bayi disusukan. Sebenarnya, daripada penyelidikan yang dilakukan mereka menemui beberapa khasiat yang ada dalam susu ibu membantu pertumbuhan otak yang lebih baik.

Smarter fats
---------------
Kandungan utama dalam susu ibu membantu mengembangkan lemak pada otak iaitu DHA (docasahexaenoic acid), sejenis asid lemak pada Omega-3. DHA adalah zat makanan paling penting untuk pertumbuhan, perkembangan dan penyelenggaraan tisu otak. Analisis autopsi tisu otak daripada bayi yang meminum susu ibu dan susu formula menunjukkan bayi minum susu ibu memiliki otak yang tinggi DHAnya. Selain itu, bayi yang lebih lama minum susu ibu bermakna lebih tinggi tahap DHAnya.

Nutrisi
---------------
Untuk memastikan bayi mendapat cukup khasiat untuk perkembangan otak, oleh itu adalah penting bagi ibu yang menyusukan anak memperoleh DHA yang cukup dalam diet mereka. Sumber yang kaya dengan DHA adalah ikan (terutamanya salmon dan tuna). Peningkatan DHA memberikan banyak kebaikan kepada kesihatan ibu juga.

Kolestrol

Khasiat Vitamin C .. Apa fungsi lain Vitamin C selain dari membuat kulit licin dan cantik


Setiap hari saya makan 7 1/2 biji buah oren. Anda mesti tertanya-tanyakan macam mana saya lakukan. Kalau makan 7 biji buah oren, pastinya boleh sakit perut kan.. Anda nak tahu? Mudah saja.. Saya hanya mengambil 1 biji pil Sustained Released Vitamin C 500mg Shaklee.. Nak tahu lebih lanjut tentang khasiat Vitamin C? Jom kita baca.. 


http://www.mamacergas.com

--------------------------

Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?



  • Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.
  • Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.
  • Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.

Jumaat, 6 Julai 2012

Khamis, 5 Julai 2012

makanan untuk meningkatkan penghasilan susu ibu

Penyusuan ibu adalah yang terbaik utk bayi anda

Dari sudut diet dan nutrisi, terdapat dua faktor utama dalam penghasilan susu:

1. minum air secukupnya(susu, jus atau pun air kosong). Anda akan menghasilkan dalam 20 hingga 40 oz susu sehari,agak banyakkan? Merasa dahaga adalah tanda utama anda perlukan tambahan cecair dalam badan anda. Cubalah disiplinkan diri anda dengan meminum lebih air.

2. Menyusukan anak secara kerap atau pumping secara kerap. Ingatlah bahawa pengeluaran susu ibu adalah berdasarkan kepada permintaan. Lebih kerap anda menyusu/pump susu, tubuh akan menghantar isyarat bahawa bayi memerlukan lebih susu..seterusnya akan meningkatkan pengeluaran susu ibu.


kredit for share info ni.. http://www.yourfabulousmama.com

Tips untuk memastikan penghasilan susu badan yang banyak;

• kerapkan menyusu bayi ataupun kerapkan memerah susu.

• Banyakkan mengambil cecair (air, jus buah, susu)

• Makan makanan berkhasiat terutama protein

• Rehat yang secukupnya


Beza antara vitamin dengan jamu/herba

ramai yang bertanya kenapa kami cadangkan vitamin berbanding dengan jamu dan apa beza keduanya..

Bezanya....

Jamu
sebenarnya diletakkan dalam rangkaian herba dan pada masa ini kandungan jamu banyak 'unknown' dalam kandungannya dan jika kita lihat secara detail dilabel jamu mereka hanya meletakan nama bahan yang terdapat didalam jamu tersebut bukan peratusannya.Jadi sekarang kita perlu fahami fungsi badan, jamu apabila memasuki perut kita ia akan terurai menjadi vitamin dan mineral kerana badan tidak pernah menerima kacip fatimah atau lain2 tetapi ia mencari vitamin dan mineral yang terdapat didalamnya dan disinilah PERBEZAAN UTAMANYA.

Jika kita mengambil jamu maka perut kita yang bekerja keras utk menguraikan dan menyerap vitamin dan mineral yg terdapat didaalm jamu..dan jika perut kita tip top kita dapat kesemuanya kalau tidak hanya sebahagian ...di sini yang rasi dan tak rasi serta rasa panas itu...

Beza dgn vitamin SHAKLEE (ini utk Shaklee shj bukan semua vitamin) ia menjamin penyerapan 100% zat vitamin dan mineral ke dalam badan kita. jadi perut kita tidak perlu kerja keras utk mengurai vitamin lagi...maka ia hanya perlu serap shj...inilah yg menjadikan badan kita cepat sihat dan baik serta bertenaga kerana badan kita dapat vitamin dan mineral yang mencukupi untuk proses pemulihan


kredit - http://www.yourfabulousmama.com

Isnin, 2 Julai 2012

Vitamin Tambahan Untuk Wanita Mengandung.


Testimoni dari Kak Farah Wahida.
Klik untuk saiz image lebih besar. :)
Siapa tak nak kesihatan yang baik sepanjang mengandung kan? Kurang alahan, tak ada masalah kurang darah, happy, tidak stress, bersemangat dan bertenaga. Siapa tak nak? Ha? Siapa tak nak? Cuba angkat tangan. Aku nak tengok siapa. 
I don't have any experience pon mengandung bersama Shaklee. Saya bercinta dengan Shaklee selepas bersalin. Sebab masa tu kurang ilmu tak tahu yang Shaklee ada vitamin untuk pregnancy jugak. Bila dah join Shaklee dan gali ilmu, baru tahu yang Shaklee sangat pelbagai untuk macam-macam masalah kesihatan. Sampaikan untuk pregnancy pon ada. Sangat rugi terasa diri. I promise to myself yang saya akan gunakan Shaklee sebagai vitamin saya jika saya mengandung yang akan datang. Ewah ewah. Macam ada hati je nak bagi Najah adik? Jeng jeng jeng. :p
Jadi, apa yang ada dalam vitamin pregnancy Shaklee?
Set J1 (1st Trimester)
1. Vita-Lea with Iron
2. Vitamin C
3. B Complex
4. Ostematrix

Set J2 (2nd Trimester and above)
1. Vita-Lea with Iron
2. Vitamin C
3. B Complex
4. Ostematrix
5. Omega

Ahad, 1 Julai 2012

Set Berpuasa.. Istimewa utk ibu Menyusu & keluarga..




Anda mengalami tanda2 seperti dibawah :

- Cepat rasa lapar?
- Susu merudum?
- Pening @ Rasa nk pitam?
- Gastrik yang teruk?
- Terdehyrated?

Jom seimbas mengenai set ini - ESP , PD & Alfafa

Kelebihan ESP :
------------------
Protein sangat penting untuk

- MEMBINA sel-sel baru
- MERAWAT sel- sel rosak@cedera
- MENGGANTIKAN sel-sel lama@tua


Sel adalah unit asas dalam badan kita.Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat yang diperolehi sama ada daripada makanan atau suplemen yang kita ambil


Kelebihan ESP berbanding protein lain :

-Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
-Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
-Membekalkan tenaga,
-Memberikan rasa kenyang
-Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...