Terima Kasih Ye.. SMS 0199517292..Diskaun Menarik Menanti Anda

^^ JOIN & DAPATKAN DISKAUN UTK SETIAP PEMBELIAN^^

JOM SINGGAH on Facebook



DOA

" YA ALLAH, DENGAN RAHMATMU YANG MAHA PEMURAH LAGI LUAS KASIH SAYANGMU...
AKU MOHON KEPADAMU, AMPUNKANLAH DOSA2 IBU YANG MENYUSUKAN ANAKNYA... LAPANGKANLAH REZEKI MEREKA SEBAGAIMANA ENGKAU MELAPANGKAN REZEKI AKU SEPERTI AKU MENYUSUKAN KEDUA2 ANAKKU. LANCARKAN REZEKI SUSU ANAK MEREKA SEBAGAIMANA ENGKAU MELANCARKAN REZEKI SUSU BUAT ANAK2KU.
SESUNGGUHNYA ENGKAU SANGAT KAYA DENGAN KASIHMU, PERKENANKANLAH DOAKU INI DAN SEMOGA ALLAH MENEMPATKAN KEDUA IBU BAPAKU KE DALAM SYURGAMU... AMIN..."

Jumaat, 29 Jun 2012

Testimoni ~ ESP : Tenaga Berkekalan, Production Susu Meriah



ESP memang hot selling product. Alhamdulillah .. memang semakin ramai rakyat Malaysia yang tahu akan kepentingan mengamalkan suplemen semulajadi dan specifically, kepentingan protein yang berkualiti.
tq to YourSupermon for this article

My all time favourite? Tentulah ESP Shaklee!


Kenapa suplemen protein ESP daripada Shaklee ni HOT SELLER? Ini adalah kerana ia membantu anda mengatasi/mengurangkan MASALAH-MASALAH yang disenaraikan berikut 
  1. Bayi anda TAK CUKUP BERAT
  2. Susu TAK BANYAK
  3. Susu KURANG PEKAT
  4. Kulit BERPARUT JERAWAT
  5. Kulit BERJERAWAT
  6. Kulit KUSAM
  7. Kulit BERMINYAK
  8. LETIH LESU
  9. KUAT MENGUNYAH (lapar sokmo)
  10. PAYUDARA KENDUR
  11. dan BANYAK lagi ..
Jom baca testimoni ibu-ibu ini :)


* Testimoni adalah sekadar perkongsian

Jangan Lupa Amalkan Vitamin E! (2 Hari je la utk HARGA RUNTUH)



Found this very interesting posters on the net. An important reminders for all of us, especially my beloved readers.

tq to YourSupermon for this article

kredit - http://yoursupermom.blogspot.com

Khamis, 28 Jun 2012

Tripple Gem Rahsia Kekal Bertenaga Sepanjang Hari



Pagi ini berkongsi tentang pentingnya bersarapan. Terutamanya bagi ibu bapa yang bekerja dan tidak sempat untuk sediakan makanan yang sempurna di waktu pagi. Juga bagi mereka yang sibuk bekerja, perlu pergi kerja awal pagi dan balik pula lewat malam. Badan tentu letih hingga kadang kala tidak sempat untuk sediakan sarapan untuk diri sendiri.


Tahukah anda? Sarapan merupakan hidangan yang paling penting untuk memulakan hari. Banyak penyakit kronik berlaku disebabkan oleh kegagalan seseorang individu untuk mengambil sarapan. Otak menjadi cepat letih, begitu juga badan akan cepat merasa lesu.


Mari kita tengok apa kepentingan sarapan dengan lebih lanjut:


1) Sumber tenaga
Menurut pakar pemakanan, sarapan pagi adalah sumber tenaga utama untuk memulakan hari yang sihat. Kajian pakar menunjukkan, remaja yang bersarapan setiap hari mempunyai kehidupan yang berkualiti dan daya tumpuan yang lebih baik.


2) Vitamin untuk badan
Remaja tidak seharusnya menikmati sarapan pagi tanpa mengambil kira kandungannya. Adalah disarankan supaya remaja mengambil sarapan yang kaya dengan karbohidrat untuk membekalkan tenaga, protein dan juga sayur-sayuran. Antaranya, roti, susu dan telur
- untuk mereka yg always on the go dan menjalani lifestyle yg super-busy dan hectic, boleh mencuba salah satu produk dalam Tripple Gem set ni. Sarapan yang ringkas namun padat dengan khasiat, jadi kawan-kawan tetap rasa sihat dan bertenaga walau makan secara ringkas.


Testimonial ~ Minuman Tenaga Untuk Mereka Yang Suka Berbasikal

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Saya tahu ramai rakan-rakan saya yang kaki cycling. So, this entry is for YOU. Sebab tak lama lagi, apabila Bella dah besar sikit, dah kuat .. 

Mula-mula let us baca testimonial tu dulu.

[Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut]



" Salam.. memang BEST. Aku pun kayuh bukan kuat sangat. Apa rahsianya .. hehehe.. PERFORMANCE DRINK la. Ada suplemen. Aku makan PD dengan VitaLea. Sham tokey kedai pun makan tu juga. Sebab tu dia LAJU. RUGI TAK CUBA."

"Mi, sudah try PD semalam. Memang lain rasa POWER dia. Sebelum ni 36 km 2 jam 10 minit. Semalam sejam 59 minit. Lepas tu tak rasa penat pun. Sebelum ni memang tak larat nak guna chainring besar, tapi semalam boleh maintain chainring besar 30%, semalam naik bukit F1 steady .. tq mie PRODUK POWER ni" (Enche Ijol)

kredit - www.ummiirfan.com 
http://yoursupermom.blogspot.com/

Vitamin Sintetik atau Semulajadi : Ada Aku Kesah? Tp saya kisah..


Baru-baru ni sahabat lama saya minta konsultasi mengenai vitamin yang sesuai untuk ibu yang menyusukan. Alhamdulillah, berbekalkan ilmu dari kelas-kelas konsultasi dan pengalaman menyusukan dua orang anak - dapat juga saya kongsi dengan ex-classmate saya ni. Salah satu isu yang kami bincangkan ialah perbezaan antara vitamin sintetik dan vitamin semulajadi (natural) dan kesannya kepada kita. Dulu saya sendiri pun tak ambil 'kesah' pasal vitamin ni gara-gara takde 'knowledge' atau lebih mudah, tak nak ambil tahu pun. Tapi sekarang saya telah membuat pilihan, vitamin yang saya sekeluarga ambil mestilah vitamin semulajadi - bukan sintetik. Di antara perbezaan utama vitamin sintetik dan semulajadi ialah:

CIRI-CIRI
VITAMIN
SEMULAJADI
SINTETIK
SUMBER
dari bahan semulajadi seperti tumbuhan berkualiti tinggi
dibuat melalui proses tindakbalas kimia di makmal

bigsmilezone.blogspot.com
STRUKTUR MOLEKUL
serupa dengan dalam bentuk semulajadi
Diubahsuai untuk menyerupai @ menghampiri bentuk semulajadi
contoh:
· Vitamin C yang diekstrak dari tumbuhan dan vitamin C yang dibuat di makmal biasanya mempunyai struktur yang sama
· Vitamin E dalam bentuk d-tocopherol hanya boleh diekstrak dari sumber semulajadi seperti minyak sayuran. Vitamin E sintetik pula hanya boleh dibuat dalam bentuk dl-tocopherol.
HARGA
biasanya lebih mahal
biasanya lebih murah dan mudah diperolehi
BIOAVAILABALITI
Boleh digunakan terus oleh sistem tubuh
tidak semua boleh digunakan terus oleh tubuh, hanya sebahagian kandungan yang dinyatakan dilabel akan diserap tubuh manakala sebahagian lagi akan dikeluarkan melalui bahan buangan
CO-FACTOR
mengandungi co-factor untuk bertindak secara semulajadi dan berkesan sebagaimana dalam sumber asal.
contoh :
· Vitamin E memerlukan Selenium untuk bertindak lebih berkesan
· Kalsium perlukan Magnesium sebagai co-factor
kebanyakannya tidak mengandungi co-factor
PROSES PEMBUATAN
sangat teliti, tiada proses pemanasan/ tekanan berlebihan dan dikawal dari pencemaran toksik kerana bahan semulajadi sangat sensitif dan mudah rosak.
proses pengilangan yang tidak melibatkan sensitiviti bahan semulajadi
BAHAN TAMBAHAN
Tidak menggunakan pewarna, perasa atau pemanis tiruan. Tidak memerlukan pengawet atau silica gel untuk mengekalkan kesegaran produk
Menggunakan pewarna, perasa atau pemanis tiruan untuk tarikan pengguna. Mengandungi bahan pengawet atau silica gel untuk mengekalkan kesegaran produk

kredit pic -bigsmilezone.com

Rabu, 27 Jun 2012

Khas untuk mereka yang pentingkan kecantikan..! Nak raya, mesti nak cantik kan..??



Set Cantik ni memang sesuai untuk anda yang pentingkan kecantikan. Sesuai bagi anda yg mempunyai masalah kulit muka - berjerawat dan jeragat, muka berparut... berminyak.. kusam tak bermaya... dan macam2 lagi lah... Ada 4 jenis vitamin dalam Set Cantik ni. Kenapa vitamin2 ni semua diperlukan untuk kulit muka yg anjal, gebuuu, bebas jerawat, bebas minyak... etc... Pendek cerita kenapa vitamin2 ni semua perlu untuk masalah kulit muka?? Kenapa ya?? Jommm baca...





kredit - http://mama2faizmayra.blogspot.com/


Just remember B for Beauty... Beauty from inside... ^__^

 Untuk kestabilan hormon… mengandungi Vitamin B2 (riboflavin) berfungsi untuk merangsang fungsi adrenal yg normal dan membantu pengeluaran hormon pituitary.

♥ Penting sebagai ANTI-STRESS (B5-pathotenic acid) sebab stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua... hiks *__^


Lagi TESTIMONI ibu2 yang teruja dengan Super Dooper Milk Booster Shaklee..

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.


 "Syukur Alhamdullillah..babay dah usia 8 bulan lebih pun masih dapat 9oz satu sesi pam.. rezeki anak"


PERFORMANCE DRINK - Elak Dehidrasi dan Mengekalkan Tenaga Berpanjangan


Bahang kedatangan Ramadhan dah terasa.. Ada dah bersedia menghadapi Ramadhan? Bukan setakat persediaan rohani, malah persediaan fizikal dan lainnya. Jika ibu menyusu pastinya persediaan buat stok EBM kan? Ye lah, in case badan flat, xlarat nak mengepam.. Bagaimana dengan suplemen untuk berpuasa? Semestinya anda nak berpuasa dengan sihat dan cergas kan.. Barulah dapat fokus beribadah tanpa perasaan gundah.. ;DHari ni sayang nak bercerita tentang Performance Drink Shaklee. Salah satu suplemen yang dicadangkan untuk berpuasa. Jom kita berkenalan dengan PD ni.. apa yg best sangat PD ni sampai ianya menjadi HOT SELLER terutamanya di bulan puasa ni.

kredit - Mama Reem
Apa bezanya Performance Drink Shaklee dengan minuman isotonik lain yang berada di pasaran? Ianya minuman x bergas (bukan berkarbonat) dan rendah gula. Serta ZERO FAR & ZERO CHOLESTEROL.

Shaklee goes to the White House!!



The White House “Gets Clean” with Shaklee








"As concerns rise about the environment and new information comes out on health and wellness issues, more and more people are turning to alternative ways of living, or “going green.” “Going green” not only helps reduce environmental waste and pollution, it also raises awareness of what we are putting into our bodies and what surrounds our bodies. Recent studies have found that everyday household products can be more harmful than keeping a loaded gun in the home, and can cause problems from asthma to cancer.


Selasa, 26 Jun 2012

Nak Cantik Berseri??

**HARGA RUNTUH utk JUNE - tinggal 4 hari saje lg.. Jom dapatkan segera

- Nak Kulit Cantik??
- Hilangkan parut jerawat??
- Kulit Kusam & tak bermaya??
- Inginkan Kulit Gebu & Berser-seri??
- Inginkan Kulit lembut & Mulus??

Dapatkan ESP & Vitamin E dengan segera.. Harga Runtuh June hampir sampai ke penghujung..

Kelebihan Vitamin E
-----------------------
- Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

Isnin, 25 Jun 2012

Pandangan Kabur dan Pengsan Tanda Ibu Hamil Kurang Darah

sumber - PaMA
hamil
Ibu hamil ada kalanya boleh pengsan dengan tiba-tiba saja. Ketika sedang berdiri di pejabat ataupun mungkin juga di pusat membeli belah ada masanya ibu hamil mungkin berasa pening-pening disertai dengan pandangan kabur. Tubuh juga terasa longlai hingga seterusnya menyebabkan diri rebah dan tidak sedarkan diri.

Sekiranya berlaku di pejabat, anda mungkin boleh selamat kerana ada yang boleh memberi pertolongan, tapi bagaimana sekiranya anda sendirian di dalam lif ataupun ketika sedang menaiki tangga. Ia mungkin boleh membahayakan.

Info Hamil : Kenali Perubahan Kulit Ketika Hamil

Sumber - PA& MA
kehamilan

Perubahan hormon yang dialami sepanjang kehamilan menyebabkan kulit turut terkena tempiasnya. Dr Helena @ Yun Hsuen Lim, doktor pakar sakit puan dan perbidanan dari KL Fertility& Gynaecology Centre, Kuala Lumpur menjelaskan isu ini dengan lebih lanjut.

Lazimnya, ada pendapat menyatakan wanita akan kelihatan lebih berseri ketika hamil. Ada juga yang beranggapan sebaliknya. Ketahuilah, keadaan ini bergantung kepada gen dan jenis kulit yang mana ia berbeza antara satu individu dengan individu yang lain. Perubahan ini mungkin mencemaskan kerana ia mengubah rupa paras fizikal anda. Walau bagaimanapun, ia hanya bersifat dan akan hilang selepas kelahiran berlaku.

Topeng Kehamilan/ Chloasma
Pasti ada sebahagian daripada anda yang sedar terdapat peningkatan pigmentasi kecoklatan di keseluruhan wajah terutamanya di bahagian pipi dan dahi. Bagi mengatasinya daripada menjadi lebih teruk, pastikan anda mengurangkan pendedahan diri kepada cahaya matahari, memakai topi atau payung ketika berada di bawah sinaran matahari dan menyapu losyen pelindung matahari sekurang-kurangnya dengan nilai SPF 15. Untuk makluman, pigmentasi ini akan berkurangan tiga bulan selepas kelahiran bayi.

Anda juga pasti perasan dengan perubahan pada tahi lalat, jeragat sedia ada dan puting payu dara. Semua perubahan itu disebabkan oleh hormon kehamilan. Oleh itu, tiada apa-apa yang boleh anda lakukan untuk membolehkan ia kelihatan seperti lazimnya.

Ahad, 24 Jun 2012

Amal Jariah - SEHELAI BAJU BUAT MENYAPU SI AIR MATA

Testimoni ESP - Niat asal ambik ESP utk Milk Booster tapi bonus lain dapat.. kulit cantik berseri & gebu





"salam , sy nk share pengalaman menggunakan ESP. Pada asalnya sy amek ESP nie sbb nk pekat susu supaya anak tak bergayut lame..tp bila da 4 bulan sy amek esp baru sy perasan, kulit muka sy bertambah gebu dan bersri..tu pun ditegur oleh husband n adik beradik..lepas tu, kulit tak berminyak sgt mcm dulu, jerawat pun susu nk timbul, if ada pun mesti cepat surut n yg paling best.. dari sy kecil mata bawah ada dark circle..tp skrang, mcm tak caya, takde dark circle pun dekat keliling mata. thanks to shaklee coz semua produk shaklee tak pernah mendukacitakan..semua supplement yg sy amek mmg cepat nampak kesannya. yg paling best niat kita nk buat benda lai tp yg lain2 pun turut sama nampak kesan.."



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 

Set Skin Care - Untuk kulit cantik berseri..



Set Kulit Cantik
- Nak Kulit Cantik??
- Hilangkan parut jerawat??
- Kulit Kusam & tak bermaya??
- Inginkan Kulit Gebu & Berser-seri??
- Inginkan Kulit lembut & Mulus??

Dapatkan ESP & Vitamin E dengan segera.. Harga Runtuh June hampir sampai ke penghujung..

Kelebihan
Vitamin E
-----------------------
-
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

- Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.

- Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan kesan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.

- Vitamin E juga boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.

-
Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

- Mengembalikan kehangatan hubungan intim antara suami isteri terutama yang mengalami kedinginan selepas melahirkan anak.

Sabtu, 23 Jun 2012

Mana Lebih Jimat?? Susu Ibu VS Susu Formula.. Jom Support BF

 
JOM BUAT KIRA-KIRA LAGI - Cost comparison

Ada ibu yang menganggap set breastfeeding Shaklee mahal... xmampu nak beli..
Ada yang lebih rela top up / berikan anak susu formula berbanding berusaha mencari alternatif menambah susu. Jom kita compare...

SUSU FORMULA:
Average 1 tin RM30 - RM50 (yang mahal RM100+ 1 tin)
Sebulan 3-4 tin susu = RM150 - RM200 (average)
Sehingga umur 2 tahun, anda perlu habiskan sebanyak = RM3600 - RM4800* (untuk susu formula sahaja)

SET BREASTFEEDING SHAKLEE (basic)
Vitamin C + B complex + Vitalea + Alfalfa.
1 set = 4-6 bulan
Average sebulan hanya RM60**
Sehingga umur 2 tahun, anda perlu habiskan sebanyak = RM1440 sahaja

Tengok..berapa penjimatan yang anda telah buat.. Jika anda perlu membuat stok EBM, untuk membeli pam, storage, bag, chiller dll average RM600* sahaja..
RM1440 + RM600 = RM2000~ sahaja.
Jika anda membeli Medela Freestyle sekalipun, anda masih JIMAT dan pastinya boleh digunakan untuk anak-anak yang ke-2, 3, 4,5 kan??? ;D

Tu baru perbandingan kos untuk persediaan penyusuan susu ibu & suplemen vs susu formula.. belum lagi compare tentang khasiat, bonding antara ibu dan anak, nilai kasih sayang, antibodi dalam susu ibu dll ;)

Pilihan di tangan anda.. Nak berusaha FIGHT untuk penyusuan penuh susu ibu atau nak TOP UP dengan susu formula?!

Nota: Suplemen atau Vitamin membantu menambah susu ibu dengan syarat prinsip asas penyusuan supply vs demand dipatuhi.. Pam susu 2-3 jam sekali.
 Kredit - http://www.facebook.com/hafsah.mardhiah

Wellness To-Do List: Keep Bones Strong and Healthy

Wellness To-Do List: Keep Bones Strong and Healthy 
 
When you think about getting healthy, what comes to mind first?

If you are like most Americans, you first think about losing weight or maybe trying to eat less fat to lower cholesterol levels. While these are both important, in my opinion there is probably nothing more critical to your health than having strong bones! Your skeleton holds you up and together. The 236 bones that make up your skeleton anchor your muscles in place and protect your vital organs—including your brain.

Eat Like a Man—For Better Health

Eat Like a Man—For Better Health 
 kredit - Mr Les
June is just about my very favorite month of the year.  Not only does it mark the beginning of summer and family vacations, but there’s also Men’s Health Week, which occurs each year during the week leading up to—and including—Father’s Day, with a goal of heightening awareness of preventable health problems that affect men and boys.

This is a great cause and one that I support wholeheartedly!
Simple things we can do to help prevent important men’s health problems include staying physically active, getting sufficient sleep and rest, eating a healthful diet, achieving and maintaining a healthy weight, managing stress, and getting regular medical checkups.
I love to eat, so let’s focus on good nutrition and healthy weight in men.  According to the World Health Organization, the prevalence of obesity in men worldwide has doubled since 1980. Many of us have settled into sedentary lifestyles, and we tend to gain weight as abdominal fat, which increases our risk for hypertension, insulin resistance, diabetes, and even heart disease.

Jumaat, 22 Jun 2012

Shaklee MAHAL?? X lah.. JOm kita buat kira-kira


SHAKLEE MAHAL KE??Ada yang teragak-agak nak beli Vitamin Shaklee.. Kononnya mahal sangat.
Betul ke mahal sangat tu?? Bagi saya, x la... MURAH sebenarnya.  Kalau tak percaya, jom kita sama-sama kira. Terutamanya bagi anda yang sangat concern tentang harga.

Energizing Soy Protein (ESP)

1 tin ESP tahan 2 bulan (average).. Biasa 2-3 bulan
kalau diminum 3x sehari.. 2 bulan = 180 kali minum.
(1 sudu sekali bancuh)
Harga untuk 1 bulan RM75* sahaja (average)
Harga sekali minum = RM0.83 sahaja

Bandingan air kotak soya
Harga RM1.50 sekotak.
Untuk 3x minum setiap hari selama 1 bulan = RM135

Anda jimat RM60 setiap bulan.
Cuba bandingkan khasiatnya pula.. yang mana lebih baik untuk kesihatan?
Rendah gula? Non GMO?


--------------------------
Sustained Release Vitamin C 500mg

Testimoni : Penangan ESP dan Vitamin E

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Testimoni daripada seorang pengguna tegar ESP dan Vitamin E:

"Bila tengok balik gambar ni, rasa macam tak percaya je..wajah saya sekarang, boleh refer gambar profile..masa gambar ni baru deliver 2nd baby. Sekarang yang hitam2 jeragat tu dah takde..."



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
 

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

6 Musuh Utama Kulit Anda


Jom kenali musuh-musuh utama kulit kita agar mudah untuk kita menghindari dan melawannya!


Musuh-musuh utama kesihatan kulit anda adalah seperti berikut:

1 - Tekanan: Tekanan adalah salah satu punca utama penuaan pramatang di kulit anda.

2 - Dehidrasi: Kulit memerlukan banyak air. Jadi dehidrasi menyebabkan kedut dan garis-garis pada kulit anda. Adalah amat baik untuk minum beberapa gelas air setiap hari.

3 - Makanan Berlemak: Bagi mendapatkan kulit yang lebih sihat cuba untuk mengambil lebih banyak sayuran dan buah-buahan.

4 - Pencemaran: Banyak bahan kimia menyebabkan reaksi rantaian yang berbahaya di dalam kulit. Mengambil makanan yang mengandungi banyak anti-oksidan boleh mengurangkan tindak balas ini berbahaya.

5 - Merokok: Terdapat lebih 4000 racun dalam asap rokok. Jadi pendedahan kepada asap ini, orang pertama atau kedua (second hand), menyebabkan penuaan kulit anda.

6 - Pendedahan Matahari: Bukan sahaja UV matahari menyebabkan penuaan kulit, tetapi juga ia boleh menyebabkan beberapa jenis kanser kulit.

kredit- http://sayacergas.blogspot.com 


Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Isu Soya Bahaya GMO dan Non-GMO





Isu tentang SOYA ni memang dah sgt2 lama, dari zaman saya degree Biotek lagi dulu2 ( awal 2000 ;) ) Ramai yg mempertikaikan kepentingan SOYA sebab isu mempopularkan Soya ini konon2nya ditimbulkan dari US supaya org beramai2 beli dari pengeluaran soya US ini. Semoga diambil iktibar dan makan dengan BERILMU supaya hilang keraguan. Ini adalah perkongsian dari MommyLyna.

Macam-macam jenis soya yang ada di pasaran. Ada dalam bentuk serbuk, kotak dan sebagainya. Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat?

YA, memang ada risikonya. Jom kita tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?

Adakah kacang soya kegemaran anda…

-Ditanam secara organik?
-Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
-Mengandungi 9 asid amino penting?
-Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
-Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
-Diproses tanpa haba?
-Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?

Collagen Powder Shaklee


Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri dari kolagen.
Struktur kulit
Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.
Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.
Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.
Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.

Ketidakstabilan Hormon - Menyebab utama jerawat

Salah satu punca jerawat timbul adalah ketidak stabilan hormon. Sebab tulah, remaja sering keluar jerawat. Maklumlah, perasan tengah bergolak, jiwa muda. Antara kebaikkan GLA adalah menstabilkan hormon. Jadi, selain baik untuk membetulkan kitaran haid, ia juga membantu dalam masalah jerawat.

kredit - ida for share testimoni customer dia..

"So far Alhamdulillah kak, amal Gla, jerawat baru cepat kecut dan tak tinggal parut.. Malam nanti saya bank in duit.. Hehe..nak dua botol lagi tau kak.."


Nak tau apa itu 
GLA refer sini 

Banyak lagi tentang info tentang 
kebaikan lain GLA di sini, selain berkaitan jerawat seperti ekzema, seks, resdung dan kulit kepala berkerak.


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit



Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

ESP, MealShake & PD utk melengkapkan diri semasa puasa


Mighty 3 Gem ini adalah pilihan bijak untuk seisi keluarga.

Mai saya cerita satu2 macam mana ia perfect for each other

Meal Shakes ni mempunyai, protein, kalsium, serat, vitamin dan mineral lain. Rasa original vanila dan berbau harum. Macan aiskrim vanila tu.
Jadi, walaupun berpuasa badan tetap sihat kerana telah dibekalkan dengan nutrien yang mencukupi semasa sahur.

Meal Shake ni lengkap untuk yang nak berpuasa, anak kecil yang susah nak makan jadi kuranglah nutriennya, sarapan atau sahur untuk anak ke sekolah, suami ke tempat kerja, isteri yg bekerja di rumah atau di luar atau orang tua yang susah nak telan pil vitamin.


Energizing soy protein pula adalah non-gmo iaitu original dan bukanlah diubah secara genetik untuk menjadi yang terbaik dan berkualiti tinggi. Soyanya tidak dicuci dengan alkhohal tetapi dengan air jadi kandungan isoflavon yang bermanfaat terpelihara.

ESP ini bagus untuk kesihatan payudara, prostat dan menapaus kerana mengandungi fitoestrogen.

Khamis, 21 Jun 2012

10 Cara semulajadi hindari kanser payudara



Mendengar perkataan kanser saja sudah cukup menakutkan kerana akibatnya mungkin boleh saja berakhir dengan penderitaan dan kematian. Akan tetapi hakikat sebenarnya penyakit ini amat dekat sekali dengan wanita. Malah kanser payu dara menjadi pembunuh utama wanita di negara ini.
Sebaiknya ambil langkah untuk menghindarinya sebelum terlewat. Selain usaha meng ambil suplemen, bertemu doctor dan sebagainya ada juga cara semula jadi untuk menghindarinya. 10 cara berikut boleh anda praktikkan.

 
























1. Bersenamlah
Kajian menunjukkan bahawa seiring dengan peningkatan aktiviti, maka risiko kanker payudara akan berkurang. Bersenam akan menurunkan kadar estrogen yang dihasilkan tubuh sehingga mengurangkan risiko kanker payudara.

2. Kurangi Lemak
Anda tentu sering mendengar per ten tangan pendapat mengenai hubungan antara kanser payudara dengan makanan berlemak. Beberapa kajian menunjukkan bahawa diet rendah lemak membantu mencegah kanser payudara. Jenis lemak yang memicu kanser payu - dara adalah lemak tepu dalam daging, men tega, makanan yang mengandung susu penuh krim dan asid lemak dalam marjerin.

Rabu, 20 Jun 2012

Wahai Suami Anda Tak Perlu Risau dgn Vitamin E Shaklee .. Vitamin E bukan Penyebab Kanser Prostat


" Saya memang amalkan makan vitamin E sejak dulu lagi, sebab saya tahu kebaikannya. Vitamin E Shaklee mahal la dan pada saya semua vitamin E sama sahaja" ...ini adalah antara jawapan ringkas salah seorang customer saya baru-baru ini apabila saya mencadangkan mencuba pengambilan Vitamin E Shaklee.

Bila baca tajuk atas entry tersebut pasti pengamal Vitamin E terutama para suami akan jadi gundah gulana memikirkan risiko yang bakal dihadapi. Memang ada kebenaran pada kata-kata itu dan saya tidak menafikannya. Ini kerana ada bermacam jenis vitamin E dalam pasaran.



VITAMIN SHAKLEE SET ACE : UNTUK MASALAH CYST DAN FIBROID (Mencegah pertumbuhan sel abnormal)


Assalamualaikum
Sy nak kongsikan bersama teman- teman yang pernah diserang Cyst & Fibroid.Apa yang saya belajar tentang cyst ni ialah ianya adalah salah satu ketumbuhan abnormal sel dalam badan yang disebabkan oleh faktor radikal bebas. Sama juga dengan fibroid.Ia boleh tumbuh semula jika radikal bebas tidak dikawal baik oleh antioksidan. Masih ingat lagi dengan seorang kawan yang melalui 3 kali operation membuang cyst. Ianya boleh recurrent jika antioksidan dalam badan kita tidak mencukupi.


APAKAH CYST?

Cyst adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Kebanyakan kes-kes lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala dan hanya peratusan kecil kes-kes yang memerlukan rawatan perubatan. Ia dikategorikan mengikut di mana mereka membesar dalam rahim. Beberapa kajian menunjukkan bahawa sehingga 75% wanita akan mengalami cyst di sepanjang hayat mereka.

cyst

Cyst mengandungi udara, cecair, atau bahan separa pepejal, manakala fibroid adalah terdiri daripada bahan berserat, yang menjadikan mereka tumor. Akibatnya, mereka juga dirujuk sebagai "ketumbuhan fibroid," "fibrolids," "myomas," atau hanya "fibroid." Pelbagai saiz daripada kira-kira 0,04 inci (1 mm) kepada kira-kira 8 inci (20 cm) atau lebih.

Tahukah Anda ada 5 sebab Vitamin Anda Tidak Berkesan


Alhamdulillah seronoknya Mama Ina setiap hari dapat  berkongsi kebaikan vitamin Shaklee..

Ala tak payah la makan Vitamin..saya nie berbotol makan Vitamin tapi tak ada kesan pun..dah la Mahal Harga Vitamin nie...macam marah - marah jer kan

 ..kesimpulannya ..Jom kita lihat kenapa  pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka :

 1. Tak suka minum Air Putih


Inilah masalahnya ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air putih dan tetapi  lebih suka yang bewarna dan berperisa.

~ Cantik Dengan Vitamin C ..Kenapa Vitamin C??



 
TAHUKAH ANDA
:Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah..
kredit pic - http://norwina-mh.blogspot.com

KEBAIKAN VITAMIN C YANG PILIH

Vitamin C adalah vitamin yang sangat sangat rapuh. Ia adalah vitamin serap air maka ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi. Maka apabila cuaca panas, vitamin C dalam badan yang sedia ada akan mudah rosak. Ditambah badan akan mula kekeringan disebabkan cuaca yang panas tadi. Ini boleh mengakibatkan seseorang mudah dijangkiti penyakit.

Testimoni Bergambar dan Rahsia Kulit Cantik Menawan

Set "Vitamin Cantik Menawan" dan   menjawab semua email customer yang sangat teruja untuk mencuba Supplement Cantik Menawan..



Kredit  kepada Mama Ina for sharing pasl info Cantik Menawan - http://norwina-mh.blogspot.com

SOALAN email di INBOX:
Ramai customer yang tanyakan saya
1)Wina berapa hari nampak kesan ?
2)Wina dalam masa 7 hari dah nampak cantik ker?
3)Wina Mahal sangat la
4)Wina Set nie boleh tahan berapa lama?
5)Wina kalau bila dah cantik saya stop ada side effect tak ?
6)Wina kalau saya beli camner cara nak makan
7)Wina saya mengandung boleh ambil ker set cantik menawan nie..

#Memang inilah soalan yang memenuhi INBOX email:

JAWAPAN :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...